2006/07/12

Μπράβο Ζιντάν

Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τους καραγκιόζηδες των καναλιών να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την κόκκινη κάρτα του Ζιντάν. Κοινός τόπος οτι δεν άξιζε ένα τέτοιο τέλος σε ένα μεγάλο παίκτη και ότι δεν δίνει το σωστό παράδειγμα ως μεγάλος αθλητής που είναι. Λες και οι ίδιοι δίνουν το καλό παράδειγμα, ή το ποδόσφαιρο είναι άσπιλος χώρος!

Μέγα σφάλμα. Το τέλος ήταν αντάξιο του μεγαλείου του παίκτη. Τέλειωσε την καριέρα του με κόκκινη κάρτα σε τελικό μουντιάλ και ταυτόχρονα ψηφίστηκε ο καλύτερος παίκτης. Ποιός άλλος το έχει κάνει; Ποιός άλλος θα το ξανακάνει; Έμεινε στην ιστορία!

Δεν είχε τίποτα να χάσει και έκανε ότι του έλεγε η καρδιά του. Ολα τα υπόλοιπα που γράφονται για τα παιδικά του χρόνια, είναι μαλακίες για λαϊκή κατανάλωση. Οι δέ ηθικολόγοι που τον λοιδωρούν καλύτερα να ανοίξουν μιά τρύπα να κρυφτούν, αν θέλουν να δώσουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά.

ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν Ζιντάν. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά σου και να κάνουν αυτό που τους λέει η καρδιά τους, έστω και την ύστατη στιγμή.

Η μόνη μου έκπληξη και απορία είναι που δεν βάρεσε και τον διαιτητή. Είναι και μεγαλόψυχος!

Υ.Γ. Μπράβο και στον Ματεράτσι που άφησε την Γαλλία με δέκα παίκτες.