2006/08/23

Νέος ΚΟΚ (2) - Ηρθε η ώρα της αυτοδικίας

Ωραία! Φαίνεται οτι υπάρχουν αρκετοί που συμφωνούν, αλλά δεν βλέπουν λύση. Γιατί αν τηρήσεις τον νόμο είσαι μειονότητα και αισθάνεσαι μαλάκας!

Οπότε θέλεις κάτι για επιβράβευση. Και προτείνω κάτι.

ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ.

Οπου δεν υπάρχει ευνομία αναπτύσσεται η αυτοδικία. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο. Και εδώ δεν υπάρχει.

Οι περισσότεροι οδηγοί επειδή θεωρούν οτι τους φταίει η πολιτεία αυτοδικούν και το κάνουν εις βάρος τυχαίων ομάδων. Για παράδειγμα των πεζών.

Πώς αντιδρούν οι πεζοί. Στην καλύτερη περίπτωση βρίζοντας. Στην χειρότερη έχουν αποδεχτεί την μοίρα τους. Αυτό μπορεί να αλλάξει.

Και ιδού!

Παρκάρεις νόμιμα αλλά είσαι 1 km μακρυά από την δουλειά σου. Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να απολαύσεις 1 τέταρτο περπάτημα. Μπορείς να σκέφτεσαι την χοληστερίνη σου που μειώνεται περπατώντας και να αισθάνεσαι τυχερός. Μπορείς να χαίρεσαι με τα κιλά που χάνεις. Μπορείς να χαίρεσαι με τα λεφτά που γλυτώνεις από το γυμναστήριο. Μπορείς να γνωρίσεις όλη την περιοχή καλημερίζοντας τις κυρίες στις αυλές. Μπορείς να σκέφτεσαι οτι οταν γενικευτεί αυτή η συμπεριφορά θα κεδίσεις όλα τα χαμένα τέταρτα.

Δεν φτάνουν αυτά για να μην αισθάνεσαι μαλάκας;

ΑΥΤΟΔΙΚΗΣΕ.

Στο 1 km θα συναντήσεις εκατοντάδες αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο. Μην βρίζεις απλώς. Βανδάλισέ τα! Σπάσε ένα καθρέφτη! Ξύσε λίγη μπογιά! Η πατάτα στην εξάτμιση είναι επίσης καλή ιδέα όταν γυρνάς από την λαϊκή. Αν δεν σε βλέπει κανένας σπάσε ένα παράθυρο ή κάψε ένα από αυτά. Είναι σίγουρο οτι θα βγάλεις το άχτι σου. Μην αισθάνεσαι ένοχος. Απλά ανταποδίδεις την αυτοδικία (και την αδικία). Αν έχεις ενδοιασμούς δάλεξε αυτούς που ξεχωρίζουν για τη γαϊδουριά τους, που πιάνουν για παράδειγμα όλο το πεζοδρόμιο, ενώ άλλοι τα καταφέρνουν αφήνοντας χώρο για τους πεζούς. Αν σε δούν απλά τρέξε. Δεν θα σε πιάσει κανένας. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λευκή απεργία εδώ και 25 χρόνια.

Κάντο και θα με θυμηθείς. Θα φτάνεις στη δουλειά σου ξεκούραστος, ήρεμος, πλήρης συναισθηματικά και με αίσθημα δικαίωσης.

Μη φοβάσαι οτι έτσι θα αυξηθεί η βαρβαρότητα. Είμαστε ήδη στον πάτο. Το πολύ πολύ να κρίνει η πολιτεία οτι δεν την συμφέρει πλέον να κάνει τα στραβά μάτια και να πάρει καμιά απόφαση.

ΥΓ. Greg, το πρόβλημα που βάζεις με τις λεωφορειολωρίδες είναι πιό δύσκολο γιατί αναφέρεσαι σε κινητούς στόχους και μάλλιστα μέσα στην πόλη. Αν ήταν στην εξοχή θα μπορούσαμε να μιλάμε για highway shooting. Σκέψου όμως οτι αν λυθεί το πρόβλημα με το παρκάρισμα, θα ζούμε ουσιαστικά σε άλλη χώρα. Εν τω μεταξύ βέβαια μιά συμμορία μηχανόβιων δεν ακούγεται κακή ιδέα...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sthn prwth patata pou Qa sou baloyne ston kwlo Qa hremhseis.

apaithse ta dikaiwmata sou kai psaxe ta problhmata ston eayto sou prin milhseis gia allous.

Ανώνυμος είπε...

Μάσησε καλύτερα καμιά βραστή πατάτα αντί να λες ότι να'ναι..το επίπεδο ουγκάντας δεν βοηθάει κανέναν...

Dipous Apteros είπε...

@manavis
Η πατάτα πιθανόν να καταλήξει στον δικό σου κώλο. Εγώ έχω κάνει το κουμάντο μου και παρκάρω νόμιμα.

@anonymous
οι ουγκαντέζοι για να καταλάβουν τι σημαίνει Ουγκάντα πρέπει να δούν και λίγο παρά έξω. Δεν έχω πάει στην Ουγκάντα αλλά το επίπεδο που υπονοείς το ζούμε ήδη και βέβαια δεν μας βοηθάει. Αυτό που περιγράφω είναι πιό πολιτισμένο από αυτό που ζούμε (και σου αρέσει από οτι φαίνεται).

i-fallos (Καπεταν Ηρεμος) είπε...

Ψηφίζω Άπτερο για Νομάρχη!

Ανώνυμος είπε...

http://www.pezh.gr/