2007/08/27

Μαυρίστε τους!!

Η καταστροφή είναι μεγάλη. Σε αυτό συμφώνησαν όλοι. Όμως όλες οι υπόλοιπες κουβέντες που ακούσαμε από τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν με το βλέμμα στραμμένο προς τις εκλογές.

Ο Κωστάκης προσπαθεί να αποφύγει το πολιτικό κόστος.

Ο Γιωργάκης να εκμεταλευτεί την κατάσταση χωρίς όμως να καταλάβουμε οτι χαίρεται με τις καταστροφές.

Είναι προφανές οτι ευθύνονται και οι δύο γιατί τα κόματά τους έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που είναι. Μίλησαν βέβαια αμφότεροι για εθνική συνεννόηση αλλά κανείς δεν μπήκε στην ουσία. Δηλαδή κανείς δεν είπε κουβέντα για:

1. Το άρθρο 24
2. Τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων.
3. Την επάνδρωση της πυροσβεστικής.
4. Το κτηματολόγιο – δασολόγιο.

Μας φλόμωσαν στην παπαρολογία αλλά επί της ουσίας άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Ο ένας μιλάει για ασύμμετρες απειλές και ο άλλος για τις ευθύνες της κυβέρνησης, λές και η κυβέρνησή του θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα τόσες φωτιές.

Τί περίμενε ο έλληνας πολίτης να ακούσει. Θα περίμενε απλές δεσμεύσεις του είδους:

1. Θα γκρεμίσω όλα τα αυθαίρετα για τα οποία υπάρχει τελεσίδικη απόφαση εντός δύο μηνών από τις εκλογές (εν ανάγκη μπορεί να το αναλάβει η αεροπορία, ορίζοντας πεδία βολής στα αυθαίρετα και η συνήθης Nota είναι υπέρ αρκετή).
2. Θα έχω τελειώσει το δασολόγιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και θα το χρηματοδοτήσω με τον συγκεκριμένο τρόπο.
3. Θα αγοράσω τόσα πυροσβεστικά αεροπλάνα και θα τα χρηματοδοτήσω με συγκεκριμένο τρόπο.
4. Θα κάνω το αδίκημα του εμπρησμού ιδιώνυμο και θα κλείσω τους εμπρηστές μέσα ισόβια (και όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια).
5. Θα κλείσω στην φυλακή όσους ευθύνονται για την καταστροφή δια πράξεων ή παραλείψεων.

Επίσης θα περίμενε κανείς από τα δύο κόματα να ζητήσουν τις παραιτήσεις των κοματόσκυλων που προωθούν σε καίριες θέσεις (αιρετές και μή) και εμπλέκονται έστω και λίγο με την εθνική καταστροφή. Και να παραιτηθουν τώρα. Ας είναι 20 μέρες πρίν τις εκλογές.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Τίποτα δεν θα γίνει. Επίσης κανείς δημοσιογράφος δεν θα τους πιέσει στο debate για συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Και αν φτάσουν να πιεστούν για να δεσμευτούν τότε θα λένε ψέματα.

Πρέπει να δεσμευτούν τώρα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμούς. Και επειδή μάλλον δεν θα το κάνουν μαυρίστε τους στις επόμενες εκλογές. Και μαυρίστε τους και τους δύο.

Η φωτιά πολλές φορές είναι ζωοφόρος. Βοηθάει την φύση να αναγεννηθεί. Αρκεί η αναγένηση να είναι ταχύτερη από την καταστροφή. Ισως οι συγκεκριμένες φωτιές να αποδειχθούν χρήσιμες. Αρκεί να κάψουν τον δικομματισμό. Δεν είναι απαραίτητο να βλέπεις εναλλακτική λύση. Το οτι δεν υπάρχει είναι δημιούργημα του δικομματισμού και είναι το μεγαλύτερο όπλο του. Ψήφισε λοιπόν τον μεγαλύτερο μαλάκα κατά τη γνώμη σου, με τα δύο μεγάλα κόματα εκτός συναγωνισμού.

Τί φοβόμαστε μήπως μας βομβαρδίσει το ΝΑΤΟ; Ε! δεν έμεινε και τίποτα να καεί!

1 σχόλιο:

athanassios diakos είπε...

antigrafo apo: Don’t Kiss the Frog

1) Έχουμε την πιο σκατένια πυροπροστασία της Ευρώπης. Έχουμε μηδενική περιβαλλοντική συνείδηση. Βλέπεις γιαγιάδες να καίνε χόρτα με 9 μποφόρ, βλέπεις μαλάκες να πετάνε τσιγάρα, βλέπεις χωματερές κάθε τρία μέτρα. Η πυροσβεστική υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη. Επιπλέον διανύουμε την πιο ζεστή χρονιά EVER και στα περισσότερα μέρη της χώρας έχει να βρέξει μήνες. Τέλος έχουμε διάφορους που κάνουν εμπρησμούς για να εξυπηρετήσουν τα μικροσυμφέροντά τους (από βοσκοί μέχρι οικοπεδοφάγοι). Όλα αυτά η κυβέρνηση τα έγραψε στην πούτσα της, και από τον πρώτο καύσωνα και μετά όποτε φυσάει καίγεται η χώρα. Τέλος δεν υπάρχει το παραμικρό σχέδιο πολιτικής προστασίας, κανένας πολίτης δεν ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει αν βρεθεί σε πυρκαγιά, οπότε ειχαμε και 60 νεκρούς. Γενικά είμαστε ένα μπουρδέλο που κατοικείται κυρίως από πίθηκους, και οι πίθηκοι μπορεί να μην έχουν αίσθηση δικαιοσύνης ή μέτρου όμως η Φύση την έχει.
2) Μας ζηλεύουν οι Εχθροί μας γιατί είμαστε καραμπουζουκλήδες και πουτσαράδες. Έχουν εξαπολύσει ένα Σατανικό Σχέδιο για να μας καταστρέψουν. Συγκεκριμένα όλα ήταν καλά και ωραία μέχρι που ο Καραμανλής μίλησε για εκλογές. Αμέσως ξεκίνησε να καίγεται η Ελλάδα. Και η Πάρνηθα μετά την αναγγελία των εκλογών κάηκε. Και η Αχαϊα το ίδιο. Και η Κεφαλλονιά, και η Πεντέλη. Όλες οι φωτιές είναι εμπρησμοί και ξεκινάνε με άπειρα μέτωπα ταυτόχρονα στις 3 το βράδι (και του Υμηττού). Δεν είναι τυχαίο που πήρανε τηλέφωνο την Πυροσβεστικη για δήθεν φωτιά στη Μονή Πεντέλης και στο Μαραθώνα και έτσι τα 4 οχήματα που έχει στην Αττική σκορπίσανε στα ισάριθμα σημεία του ορίζοντα. Ο στόχος είναι να πέσει ο Κώστας Καραμανλής, που χάρη στη συμφωνία που υπέγραψε με τον Πούτιν έχει εξελιχθεί σε Φιντέλ Κάστρο της Μεσογείου.

Το ότι όλο και περισσότερος κόσμος πιστεύει το (2), αποδεικνύει την τελευταία πρόταση του (1).