2007/09/27

Στηρίζω Γιώργο

Βάλθηκαν όλοι να φάνε τον Γιωργάκη και προσπαθούν με τόση λύσσα που έχω αρχίσει να τον συμπαθώ. Θέλω λοιπόν να σταθώ δίπλα του και – παρ' όλο που του έχω σούρει μύρια όσα στο παρελθόν – δια της παρούσης να τον στηρίξω.

• Τον κατηγορούν για ιδιοκτησιακή αντίληψη στο κόμμα. Επειδή είναι λέει Παπανδρέου νομίζει οτι το κόμμα είναι δικό του. Ο πατέρας του λέει είχε πει την ιστορική φράση 'Το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται, δεν μεταβιβάζεται και δεν χωρίζεται σε τιμάρια".

Τί λέτε ωρέ κλεφτόπουλα. Όταν του μεταβίβασε το κόμμα ο Σημίτης δεν μίλησε κανένας. Αντίθετα συμφώνησαν όλοι, η δε βάση τον αντάμειψε με 1.000.000 ψήφους. Και μη μου πείτε οτι σε αυτό το εκατομμύριο δεν υπήρχαν (ανδρεο)παπανδρεϊκοί.

Και γιατί δηλαδή το κόμμα δεν κληρονομείται. Όταν το είπε αυτό ο Αντρέας δεν τον ρώτησε. Αυτός ήταν στην εφηβεία και διαφωνούσε έτσι κι αλλιώς με τον πατέρα του. Και ποιός είπε οτι το κόμμα ήταν του Αντρέα. Αντί να ασχολείται με τα παιδιά του σαν καλός πατέρας έστηνε κόμμα. Όταν ρώταγε την μάνα του "Μαμά γιατί ο μπαμπάς λείπει συνέχεια;" εκείνη του απαντούσε "Για σένα δουλεύει παιδί μου!!" (στα αγγλικά βέβαια). Το κόμμα είναι δικό του! Συμβολίζει την απουσία του Μπαμπά από το σπίτι. Και είναι βαθειά ριζωμένη μέσα του η αντίληψη οτι το κόμμα δεν κληρονομείται από άλλον. Δικαίωμα έχουν μόνο οι νόμιμοι κληρονόμοι (όπως στο σπίτι στο Καστρί).

Και να μην ξεχνάμε δε οτι αυτοί που του έδωσαν το δαχτυλίδι το 2004 θέλουν τώρα να του το πάρουν πίσω να το δώσουν αλλού.

• Τον κατηγορούν για λάθη στις επιλογές προσώπων. Αυτό είναι τελείως ακατανόητο σας διαβεβαιώ για τον Γιώργο και γι' αυτό αγανακτεί.

Ήταν λάθος ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος; Αφού πίστευαν τα ίδια πράγματα! Όλοι στο κόμμα έλεγαν οτι το μεγάλο τους κεφάλαιο ήταν ο Σημίτης. Ε! λοιπόν, ο Μάνος ο Ανδριανόπουλος και ο Σημίτης είχαν τις ίδιες ακριβώς απόψεις! Και για να λέμε του στραβού το δίκηο, ειδικά ο Ανδριανόπουλος ήταν πολύ πειστικός και έλεγε τις απόψεις του πολύ κατανοητά. Έλεγε τα ίδια με τον Σημίτη αλλά τα αγγλικά του είναι υπέροχα. Ενώ ο άλλος μίλαγε ελληνικά και μάλιστα με γερμανικό συντακτικό. Πού να τον καταλάβεις. Όταν όμως μίλαγε ο Ανδριανόπουλος και ήταν ο Σημίτης μπροστά πάντα συμφωνούσε. Γύρναγε στον Γιωργάκη και του έλεγε: "Αυτό εννοούσα!"

Ήταν λάθος η Καραχασάν; Προφανώς όχι. Τώρα λένε οτι ήταν λάθος ενώ τότε όλοι συμφωνούσαν. Δεν της έλειπε και τίποτα! Ήταν σύμφωνη με όλες τις αρχές που είχαν συμφωνηθεί. Ήταν γυναίκα και μειονοτική. Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι τότε. Και κανείς βέβαια δεν περίμενε να βγεί! Όλοι τον επαινούσαν για τον συμβολισμό (δύσκολη λέξη αυτή, αλλά την έμαθε εύκολα γιατί φαίνεται οτι την έχουμε πάρει από την αντίστοιχη αγγλική) της υποψηφιότητας. Ο Γιώργος δεν ξεχνάει οτι τότε τον στήριξαν οι πάντες στο ΠΑΣΟΚ. Όλο το κόμμα ήταν μαζί του. Οι βουλευτές, η βάση, οι εφημερίδες, οι πάντες! Μόνο ο Καρατζαφέρης φώναζε και ο Ψωμιάδης. Αλλά αυτοί δεν ήταν ποτέ ΠΑΣΟΚ (όσο θυμάται). Επί πλέον τον στήριξαν η μαμά του, ο Μπούς, η Κοντολίζα, ο Tζέμ (καλός φίλος), ο Γκιούλ, ο Ερντογάν (τον πίκρανε λίγο η κουμπαριά με τον Κωστάκη) και τόσοι άλλοι. Μόνο κάτι παλιοδεξιοί φώναζαν. Αλλά σε αυτούς ο Μπαμπάς του ποτέ δεν έδινε σημασία!. Τους είχε χεσμένους!

Ήταν λάθος η Ματσούκα; Γιατί; Και συνδικαλίστρια ήταν και ωραία γκόμενα.

Του είχαν στείλει και κάτι video και όταν ρώτησε ποιά είναι αυτή του είπαν: "Η Ματσούκα!". Η Μάνα του του είχε πεί. Για το ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να βρείς μιά ωραία γυναίκα, να κάνουμε εντύπωση στην Ευρώπη. Όταν μετά το video είπε στους συνεργάτες του οτι θα την στείλει στην ευρωβουλή, όλοι ήταν χαρούμενοι. Τόσο πολύ που τους είχε φύγει το νεφρί από το γέλιο. Κανένας δεν είχε αντίρρηση. Μετά που την είδε κατάλαβε οτι δεν ήταν η ίδια στο video. Αλλά και αυτή δεν ήταν άσχημη. Και το είχε ήδη ανακοινώσει!

Στο κάτω κάτω της γραφής δεν την ήθελε να μιλάει. Να στέκεται δίπλα του στην εξέδρα ήθελε. Και ήταν ιδανική. Η Άντα δεν ζήλευε πολύ ενώ με την άλλη (του video) θα είχε λυσσάξει. Μόνο αυτός ο παλιοβαρβιτσιώτης του την έσπαγε που όλο ζήταγε να μιλήσουν οι επι κεφαλής των ευρωψηφοδελτίων. Μα άμα ήθελε να βρει άνθρωπο να τον βάλει σε διάλογο με τον Βαρβιτσιώτη, θα έπρεπε να βάλει τον Λαλιώτη, ή τον χοντρό που θέλει τώρα να του φάει το κόμμα του (ο χαμένος!).

Φυσικά δεν θα συζητήσουμε τώρα για βδελύγματα επιπέδου Πάχτα, Νεονάκη και Κουλούρη.

• Τον κατηγορούν για τη ζεμπεκιά που έρριξε μπροστά στον Τζέμ! Ήταν λάθος λένε η πολιτική της Ζεμπεκιάς. Αφήνουν δε υπονοούμενα για το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής.

Όμως ο Μπαμπάς του επίσης έρριχνε ζεμπεκιές και αυτόν δεν τον κατηγόρησε κανένας. Και είχε προπονηθεί πολύ στη ζεμπεκιά! Πώς τον καμάρωνε η μαμά του όλα αυτά τα χρόνια της προετοιμασίας! Έβαζε και έβλεπε συνέχεια τα video με τον Παπαμιχαήλ. Ο Μεταξόπουλος παρά-ήταν και ζοριζότανε να τον αντιγράψει. Άλλωστε δεν ταίριαζε το style με το μουστάκι. Έπρεπε να αφήσει μούσι. Ο Σειληνός πάλι ήταν πιό προσιτός αλλά εκείνος προτιμούσε τον Παπαμιχαήλ.

Μετά από όλη αυτή την προσπάθεια έρχονται και του την λένε. Δηλαδή είναι καλύτερη η κουμπαριά; Στο κάτω κάτω της γραφής όλοι οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί εξωτερικών από την ίδια πηγή παίρνουν οδηγίες. Η πολιτική δεν αλλάζει. Και αυτός τις καταλάβαινε τις οδηγίες καλύτερα από όλους γιατί ήταν στη μητρική του γλώσσα. Μέχρι και ο Πάγκαλος από εκεί έπαιρνε γραμμή. Τουλάχιστον αυτός παρ' όλο που δεν τον χωνεύει μισεί εξ' ίσου τον Βαγγέλη.

• Τέλος τον κατηγορούν οτι δεν έκανε τις αλλαγές που έπρεπε. Τον κατηγορούν οτι δεν έκανε την αυτοκριτική που έπρεπε για το 2004 και πρίν.

Δηλαδή έπρεπε να διαλύσει το κόμμα; Να τους διώξει όλους; Να πεί αλήθειες; Τί θα λέγανε όλοι αυτοί τότε; Θα λέγανε οτι πάει να διαλύσει το κόμμα που έφτιαξε ο πατέρας του! Μέχρι και ο Μητσοτάκης θα άρπαζε την ευκαιρία και θα έλεγε "Σας το είπα, δεν κάνει το παιδί". Λές και το κορίτσι παίρνει γραμμή από αλλού και θα κάνει κάτι διαφορετικό.

Το μόνο που παραδέχεται είναι οτι αυτή η ρημάδα η γλώσσα είναι δύσκολη. Αλλά μελετάει σκληρά. Κάθε φορά όμως που πάει να πιστέψει οτι κάτι έμαθε, βγαίνει ο χοντροβενιζέλος και του τη σπάει. Αλλά άμα ήταν να ψηφίζουμε αρχηγό με βάση τη γλώσσα να ψηφίζαμε τον Ζουράρι (αλλά κι' αυτός κάτι πρόβλημα έχει με τους εκσυγχρονιστές αν έχει καταλάβει καλά). Μήπως ο Σημίτης μίλαγε ελληνικά; Άλλωστε τα ελληνικά δεν χρειάζονται για να κάνεις τον πρωθυπουργό. Τα αγγλικά είναι πιό χρήσιμα. Άμα δεν τα ξέρεις μπορεί να κάνεις κανα λάθος από παρανόηση. Και οι εχθροί του το ξέρουν αυτό. Η Διαμαντοπούλου μάλιστα κάποτε το είπε επισήμως, άσχετο αν τώρα κάνει το βαρύ πεπόνι

Και χρησιμοποιούνε όλες τις παραπάνω δικαιολογίες για να του φάνε το κόμμα που έχτισε ο πατέρας του, στερώντας του την πατρική παρουσία. Το κόμμα που μεγάλωσε μαζί του σαν αδελφός. Και όλοι αυτοί που λένε οτι πονάνε το κόμμα, δεν μπορεί να το πονάνε σαν κι' αυτόν.

Στο κάτω κάτω ο Βενιζέλος μπορεί να γυρίσει στο πανεπιστήμιο. Ενώ ο Γιώργος τί θα κάνει στη ζωή του αν δεν είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; Αυτή τη δουλειά έμαθε από τον πατέρα του και κυρίως από τη μάνα του. Άλλη δουλειά δεν ξέρει!

Γι' αυτό θα παλέψει μέχρις ενός!!! Και εγώ τον στηρίζω. Το λυπάμαι το παιδί!. Κληρονόμησε μια δουλειά. Δύσκολη δουλειά δεν λέω. Αυτός όμως δεν είναι λόγος να του τη φάνε με ηλίθια προσχήματα. Το μαγαζί δεν είναι διαπραγματεύσιμο! Δεν πουλάμε! Πώς σας πέρασε τέτοια ιδέα απ' το μυαλό;!

4 σχόλια:

Greg είπε...

Μαζί σου

Cacofonix είπε...

Με απογοήτευσες. Προτιμώ Εύα. Και συντοπίτισσα, και τουλάχιστον ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα βλεπόταν!

Ανώνυμος είπε...

Άλλο "θα βλεπόταν" κι άλλο ΘΑ ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΞΩ!

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στα γενικότερα χάλια της πολιτικής μας ζωής έχω αρχίσει και εγώ να τον ψιλο-συμπαθώ.